ДИТЯЧИЙ ПРИЙОМ СТОМАТОЛОГА В ЗАПОРІЖЖІ

Більшість дорослих з дитинства відчувають страх перед стоматологом. Але це можна запобігти. З раннього дитячого віку можна прищепити дитині звичку стежити за зубами, і переконати її, що лікар-стоматолог – друг, а не мучитель.

У нашій клініці ми лікуємо дітям молочні та постійні зуби, а також хвороби слизової оболонки рота у дітей будь-якого віку без болю та страху. Крім лікування зубів, займаємося гігієнічними та профілактичними заходами, включаючи навчання правилам гігієни ротової порожнини.

Молочні зуби також потрібно лікувати

Батьки часто мають абсолютно неправильну і часто небезпечну думку про те, що немає сенсу лікувати молочні зуби, оскільки вони все одно змінюватимуться на постійні. Така думка може завдати серйозної шкоди здоров’ю дитини. У дитячому організмі будь-які інфекційні та запальні процеси розвиваються дуже швидко, і поширюються на всі навколишні тканини. Карієс, що недавно з’явився, може стрімко зруйнувати зуб і перейти в такі ускладнення як пульпіт, періодонтит або періостит, далі слідує передчасне видалення зуба і розвиток неправильного прикусу.
Карієс у ротовій порожнині шкодить здоров’ю організму в цілому, це вогнище постійної хронічної інфекції, яке поширюється далі на горло, ніс, бронхи. Більше того, від нелікованих молочних зубів ймовірність прорізування постійного зуба вже з карієсом або демінералізацією емалі – 95%.

Як підготувати дитину до прийому у стоматолога вперше?

Для дитини найяскравіший приклад — це його батьки. Згадайте, як давно ви самі були на прийомі у стоматолога, на проф.огляді чи на проф.гігієні?
Записуйтесь на прийом до лікаря і беріть дитину із собою. Дитина побачить, як її батько піклується про своє здоров’я, що в кріслі у стоматолога не зроблять боляче, що похід до лікаря це не страшно, що це обов’язкова процедура підтримки здорового організму.
У наступний прийом наводьте вже дитину на такий самий огляд зубів, розкажіть, що лікар подивиться на зубки, порахує скільки їх, покаже в дзеркало і може бути навіть сфотографує. Розкажіть, що нічого поганого робити не будуть, тим більше без дозволу дитини. Дозвольте дитині думати, що це вона керує ситуацією.
Головне не доводити до моменту, коли зуб уже почав турбувати.
У стоматологічному кріслі ми показуємо дитині всі наші інструменти, даємо торкнутися різних предметів, якими ми користуємося. Розповідаємо та показуємо все що ми робимо, і навіщо ми робитимемо ту чи іншу дію. Дитина починає розуміти, що тут безпечно та з’являється довіра до лікаря.
І тоді ми можемо приступити до лікування карієсу, або до чищення зубів.
З нашого боку ми обіцяємо безпеку та комфорт маленького пацієнта.

Наші послуги