ВИДАЛЕННЯ ЗУБІВ У ЗАПОРІЖЖІ

Видалення зубів найчастіше проводиться у випадках, коли зубозберігаючі операції за різними показаннями вже не мають належного успіху.Крім того, існують складніші ситуації, коли пацієнту потрібне протезування або інша стоматологічна допомога.

При виборі клініки для видалення зубів пацієнти орієнтуються такі чинники як досвід стоматологів, безпечні технології, які використовують хірурги. При цьому такий фактор, як ціна, залишається не на останньому місці. Для зручності пацієнтів та збереження коштів, ми розподілили операції з видалення зубів за ступенем складності, чим менша складність операції – тим менша вартість видалення зуба.

Видалення зуба, ускладненого пародонтитом.

Простим язиком, це зуб із великим ступенем рухливості.

Просте видалення зуба

Під простим видаленням зазвичай розуміється процедура видалення зуба, що має один корінь. При проведенні процедури не потрібно спеціальних інструментів. Стоматолог добре видно коронкову частину зуба, вона повністю знаходиться над поверхнею ясен. Коріння росте рівно без викривлень, для їх вилучення не потрібно додаткових маніпуляцій.

Складне видалення зуба

Під складним видаленням зуба мається на увазі видалення, для якого використовуються спеціальні інструменти, а від хірурга потрібна максимальна точність і обережність. Складне видалення зуба проводиться якщо: у зуба кілька коренів, які мають вигнуту форму або зачіпають сусідні зуби;

зуб сильно зруйнований і вилучення простими методами може призвести до руйнування коронки

і появі уламків; у пацієнта є кіста, гранульома, корінь зуба зріс із кістковою тканиною.

Для проведення операції використовується місцева анестезія, на відміну від простого видалення вона сильніша, діє довше, тому що операція може зайняти більше часу. У деяких випадках після складного видалення зуба накладаються шви.

Видалення зуба мудрості

На окрему увагу заслуговує видалення третіх молярів, або так званих «зубів мудрості». На жаль, більшість людей тією чи іншою мірою мають проблеми з цими зубами.

Чому це відбувається?Справа в тому, що у зв’язку з еволюційною зміною раціону харчування, скороченням споживання твердої та жорсткої їжі, розміри зубощелепної системи більшості людей поступово зменшуються. Оскільки восьмі зуби або зуби мудрості закладаються, формуються і прорізуються в останню чергу, як правило, повноцінного місця в зубному ряду для них не залишається. Внаслідок цього часто виникають проблеми:

неправильне положення зуба мудрості/нестача достатнього місця для прорізування – дистопія зуба мудрості
повна відсутність чи часткове прорізування зуба мудрості у зв’язку з наявністю механічної перешкоди — ретенція чи напівретенція зуба мудрості.
Часто при прорізуванні зуби мудрості дуже болючі, найчастіше нижні. У місці прорізування зубів може набрякати та запалюватися ясна, під нею може розвиватися гнійне запалення – перикоронарит зуба мудрості.
Дуже часто восьмі зуби ростуть у щоку, заважають змиканню зубів, виникає постійне прикушування щоки, тобто. Хронічна травма.
Часто зуби мудрості ростуть у сусідній зуб, штовхаючи весь зубний зуб, через це решта зубів, особливо в передній ділянці можуть «з’їхати один на одного», з’являється скупченість зубів. Також через це ймовірність розвитку карієсу зростає на 30%.

 

Рекомендації після видалення

Незалежно від того, який ви видаляли зуб або лише його корінь, необхідно дотримуватись правил реабілітаційного періоду. Тоді загоєння проходить швидко та без ускладнень.

Не вживайте їжу протягом 2-3 годин після операції.
Виключіть гаряче та тверде з раціону на 7 діб.
Обережно обходьте лунку при чищенні зубів.
Не виколупуйте згусток крові і намагайтеся не турбувати лунку язиком до повного загоєння.
Не полощіть рота.

Стоматологія A.ESTETICA проводить операції будь-якої складності з використанням передового обладнання. Це дозволяє надавати допомогу з максимальним комфортом та безпекою. Слід зазначити, що сучасна стоматологія досягла рівня, коли видалення зуба не принесе особливого дискомфорту, без больових відчуттів, застосовуючи сучасні та якісні анестетики. Тому сьогодні видалення зуба в Запоріжжі, як і в Україні загалом, – це процедура абсолютно безболісна, яка допоможе зберегти здоров’я ротової порожнини, уникаючи болю та дискомфорту.

Наші послуги