РЕСТАВРАЦІЯ ЗУБІВ У ЗАПОРІЖЖІ

Що таке цирконієві коронки та з чого їх виготовляють?
Цирконієві коронки – це спеціальні ортопедичні конструкції, які виконують із спеціального матеріалу – діоксиду цирконію. У випадку зубних протезів це ідеальний матеріал, оскільки він має сильну міцність і яскраво-білий колір, отримують його з мінералу цирконію. Однак при створенні протезів до мінералу додають алюміній та ітрій, в результаті цей матеріал отримав назву діоксид цирконію.

Коронки з цирконію: переваги та недоліки
Як у будь-якого матеріалу або способу протезування, цей вид коронок теж має свої плюси і мінуси. Цирконієві коронки переваги:

Міцність — на відміну від кераміки, коронки з діоксиду цирконію майже в 30 разів міцніше. Саме тому їх можна встановлювати на всі зуби.
Гіпоалергенність — діоксид цирконію є одним із найбільш гіпоалергенних та біосумісних матеріалів. Вони мають схожі хімічні та фізичні властивості з кістковою тканиною. На сьогодні немає інформації про жодний випадок відторгнення з боку організму після встановлення цирконієвих коронок.
Мінімальна теплопровідність — таким чином, при підвищеній чутливості зуба не виникатимуть дискомфортні відчуття.
Привабливі зовнішній вигляд. Завдяки тому, що ефект напівпрозорості, колір коронки ідеально збігається з кольором природної емалі, тому виглядає протез ідеально. Залежно від освітлення вони не змінюють свій колір, а також протистоять харчовим барвникам. На відміну від металокераміки, цирконієві коронки не окислюються і темніють.
Мінімальна товщина – завдяки невеликій товщині коронки – не більше 0,4 мм (у той час як коронки з металокераміки мають товщину 2 мм), зуб потрібно буде підточити лише небагато. Таким чином, істотно мінімізується ризик розвитку запальних процесів.
Ідеальне прилягання — коронки виконують за інноваційними технологіями, завдяки цьому можна точно скопіювати форму зуба. При цьому зазор між зубом і коронкою буде мінімальним (це добре видно на фото коронки цирконієві до і після).

Якщо ви намагатиметеся знайти в мережі запит «цирконієві коронки мінуси», то навряд чи знайдете якусь інформацію, оскільки за тривалий час використання не виявлено недоліків ні в конструкції, ні в матеріалі. Єдині недоліки, які можуть траплятися:

складність виготовлення, оскільки потрібне дороге інноваційне обладнання;
Висока вартість.
Термін служби цирконієвих коронок
Вирішивши встановити цирконієві коронки, термін служби цікавить багатьох. Справа в тому, що протези з діоксиду цирконію набагато тонші, ніж з металокераміки, тому поширені міфи про те, що вони недостатньо довговічні. Однак це не так, тільки за зовнішніми ознаками коронки здаються неймовірно тонкими. Насправді цирконій надміцний матеріал, який стоїть поруч із золотом, тому термін служби таких протезів щонайменше 15 років.

Цирконієві коронки: догляд та протипоказання
Незважаючи на те, що цирконієві коронки і користуються великою популярністю, їх установка можлива лише в тому випадку, якщо немає протипоказань. Встановлюючи цирконієві коронки, протипоказання можуть бути такими:

підвищена стирання зубів;
психічні захворювання;
бруксизм (патологія, коли вночі людина постійно скрипить зубами);
дефекти прикусу;
вагітність;
карієс та інші захворювання;
запалення у гострій формі.
На відміну від інших варіантів протезу, цирконієві коронки особливого догляду не вимагають. Необхідно чистити зуби двічі на день та використовувати зубну нитку після їди для видалення залишків їжі. Перший час варто показуватися лікарю для оцінки стану коронок.

Наші послуги